Triple X Foreningen i Danmark: mail@triple-x.dk
 
   Forsiden
   Foldere    Artikler    Historier    Links
   Bogliste
   Internationale nyheder    Forskning i Danmark
   Danmark    Udland
   Bliv medlem    Vedtægter    Bestyrelsen    Samarbejdspartnere    Kontakt    Vores folder

Forskning i Danmark

Triple-X foreningen i Danmark vil arbejde på at få skabt forskning via samarbejde med de regionale børneafdelinger på Rigshospitalet, Odense Universitetshospital, Aarhus Universitetshospital, Skejby, Herlev Hospital og Aalborg Sygehus.

Nyt studie starter i Aarhus. Se længere nede på siden.


Nyt studie hvor Triple-X indgår

Kender du nogen kvinder med Triple-x Syndrom som er over 18 år?

Aarhus Universitets hospital søger nemlig Triple-x kvinder over 18 år til at deltage i et Lægevidenskabeligt forsøg. Selve studiet forløber i perioden januar 2013 til december 2015.

Overlæge Claus Højbjerg Gravholt fra Aarhus Universitetshospital har rettet henvendelse til vores forening, da han har modtaget penge fra NOVO til et forsknings projekt omkring sammenhæng mellem antallet af kønskromosomer og evt. sygdomme.

For at deltage skal du være fyldt 18 år. Der vil blive taget en blodprøve 50ml og en spytprøve, en enkelt gang.

Hvis du har spørgsmål til projektet og ønsker at deltage er du meget velkommen til at ringe til læge Christian Trolle på telefon 6133 9269 eller e-mail: christian.trolle@kl.au.dk, Så du kan få tilsendt materialet om selve forskningsprojektet. Hvis du ikke bor i nærheden af Aarhus, så kan læge Christian Trolle komme forbi og tager prøverne.

Vi har kun pt. 5 kvinder i foreningen som er fyldt 18 år, så det er svært at finde deltagere. Man behøver ikke at være medlem af foreningen for at deltage. Men dejligt, hvis du har lyst til at melde dig ind.

Jeg håber du vil deltage, da det er en meget vigtig undersøgelse som der ikke før er forsket i og som kan kaste lys over de genetiske mekanismer der kan være forklaring på en eventuel sygdomsudvikling. Du er velkommen til at kontakte foreningen, hvis du har yderligere spørgsmål.

På foreningens vegne
Anneli Frandsen
Formand for Triple-x foreningen


© ProAtor Web design ™ All Rights Reserved